INFORMAZIO OROKORRA > IRAKURRI GEHIAGO (+)  
Izenburua: Jatetxe arloko AAKPK oinarritutako elikagaien autokontrola
Deskripzioa: Birtual gune baten bidez, ikasleek benetako jatetxe batek duen eragiketa ikus dezakete. Horrela azpiprozesu hauetan; hornikuntza, manipulazio praktika egokiak, garbiketa eta desinfekzioa, zeharkakoa, mantenimendua, uraren kontrola eta trazabilitatean, erabakiak har ditzakete eta emaitzak zeintzuk diren aztertu
Hitz klabeak: AAKPK/ aurrebaldintzak/manipulazioan praktika egokiak/ arrisku faktoreak/ garbiketa eta desinfekzioa/ Elikagaien Segurtasuna/ elikagaien higienea
Disziplina: Elikagaien Segurtasuna
Gaia/k: Jatetxe arloko AAKPK oinarritutako autokontrola

Euskarri teknikoa nahi izanez gero, mesedez jarri harremanetan , helbide elektronikoaren bidezformacion@matchmind.es
 
 SIMULADOREA INSTALATZEKO AURREBALDINTZAK > LAGUNTZA  
Sistema operatiboa: Windows 2000, Windows XP, edo Windows Vista DirectX 8rekin edo gehiago instalatuta (barnean)
Linux emuladore egokiarekin
Mac OS emuladore egokiarekin
Prozesadorea: 1.5 GHz (XP), 2-GHz (Vista) 32-bit (x86) edo gehiago
RAM Memoria: 512 MB edo gehiago ( gomendagarria 1 GBkoa)
Txartel grafikoaren mota: NVIDIA GeForce 2 edo Geforce 3 edo Geforce 4 MX edo gehiago
ATI Radeon 8500, 9250 edo gehiago
Kontroladore Grafikoa Intel 945 edo gehiago
Plugin ActiveX Feversoft-pocket-plugin (barne)
Bereizmena: 1024 * 768
Obserbazioak: Aplikazioaren errendimendua hobetzeko, txartel grafikoaren kontroladoreen azkeneko bertsioa (driversak) instalatuta izan behar dituzu. Azkeneko bertsioa jaisteko., zure txartel grafikoaren egilearen webgunera joan, ( adibidez,
http://www.nvidia.com/page/drivers.html, http://ati.amd.com/support/driver.html
http://downloadcenter.intel.com/).
Azkeneko bertsioa ez instalatuz gero, baliteke simuladorea ondo ez ibiltzea edo errendimendua edo abiadura motelagoan joatea
 

Elikagaien segurtasuna ezin da bermatu betiko ikuspegiarekin, horrek esaten du, gaizki edo arriskutsuak izan daitezkeen produktuak kendu behar direla. Beharrezkoa da elikagaien katean garrantzia jartzea. Hasieratik, lurra edo itsasotik mahaia arte, dena kontrolpean izatea.

Elikagai segurtasunaren planteamendu globalak hauxe esan nahi du, produkzioan parte hartzen duten guztiek elaborazio, saltzea, distribuzio eta zerbitzua kontsumorako elikagaian, baldintza egokietan egon daiten, denak eragina dutela. Administrazioak ere parte hartu behar du prozesu horietan.

Manipulatzeko Praktika egokiak dira, elikagaiak osasuntsuak eta seguruak direla, bermatuko digutenak. Arau hauek momento guztietan aplikatu behar ditugu lehengaia jaso dugunetik, prestatzen duzunean eta produktua kontsumitzailearen zerbitzura heldu arte.

Era egokian mantentzeko lagunduko digun tresna AAKPKren (Arriskuen analisia eta kontrolatu beharreko punto kritikoetan) autokontrola da. Egitura honekin, fase bakoitzean aztertzen dugu (harrera, biltegia, prestatzekoa, eta abar) zer arazo dauden elikagai bakoitzarekiko eta nola sahies daitezkeen, horrez gain, gure ekimen guztiak erregistratuak eta dokumentatuak geratzen dira.

AAKPK, baino lehen, hobe da enpresak kontuan izatea baldintza batzuk eta higiene praktika batzuk, aurrebaldintzak deritzotena, horrela elikagaietan agente arriskutsuak, mikrobioak eta hondakinak edo beste agente batzuk sartzea, saihesten duzu.

Aurrebaldintzeen artean 4 azpimarratu daitezke: Hornikuntza, Manipulazio praktika egokiak, garbiketa eta desinfekzioa eta zeharkakoa.

Simuladorean sartzerakoan, aurebaldintzak guztiak zertan datzaten ikusiko duzu, eguneroko lanaldian zelan eragiten duten, eta zer dokumentazio kontuan izan behar duzun.


Deskargak eskuragarri:
Instalatzeko argibideak